Med kvalitet i førersetet - Bygga A/S

Med kvalitet i førersetet

– Skal du jobbe hos oss, må du ha interesse for faget og et ønske om å lære mer.
Med kvalitet i førersetet
Paul Espen Bakken, daglig leder i Bygga, vet hva som skal til for å lykkes i tømrer- og byggmesterbransjen. Som tredje generasjon i bransjen kan man trygt si at han fikk faget inn med morsmelka. Til tross for at han har flere generasjoners erfaring, tradisjoner og kunnskap med seg, er det en fremoverlent og nytenkende daglig leder vi møter i våre lokaler i Stavanger.

Ærlighet, forutsigbarhet og trygghet

Paul Espen, som selv både har yrkesfaglig bakgrunn, samt utdannelse innen økonomi og ledelse fra BI, mener at det nesten er utelukkende positivt å drive bedrift sammen med familie.

 – I og med at vi kjenner hverandre så godt, kan vi være dønn ærlige med hverandre uten å legge noe mellom. Det er heller aldri tvil om at vi ønsker hverandre alt godt, noe som fører til at vi kan fokusere på arbeidet vi skal utføre.

Dette er noe Paul Espen også fokuserer på som daglig leder hos oss i Bygga.

 – Lederstilen min er nok ganske rett frem. Jeg sier det jeg mener og er ærlig. Samtidig er det viktig at avstanden mellom ledelsen og de ansatte er kort. Både jeg og far, Byggmester Arild Bakken, er mye ute og jobber sammen med resten av gjengen. Vi er også tett på alle prosesser i bedriften, store som små. Vi praktiserer det vi kaller selvledelse, og prøver å være fleksible når det kommer til ansattes behov.
HMS er også viktig, og de ansattes trygghet har høyeste prioritet, sier den ivrige lederen.

Når vi ber Paul Espen fortelle litt om kjerneverdiene i Bygga, trekker han raskt frem ærlighet, forutsigbarhet og trygghet. I en bransje som opplever problemer med både svart arbeid og aktører som setter pris foran kvalitet, ønsker han at Bygga skal skille seg ut ved å bevege seg i motsatt retning.

 – Vi setter kvalitet høyt, og synes det er viktig at det er respekt og tillit mellom oss og kundene våre. Kunden skal kunne stole på at jobben vi gjør blir gjort skikkelig, uten noen ubehagelige overraskelser underveis. Vi holder det vi lover!

Daglig leder er opptatt av at vi i Bygga skal være et firma som viser vei og tar samfunnsansvar. Vi tar inn skoleelever, og vi har et mål om å ha to til tre lærlinger i bedriften til enhver tid.

– Skal du jobbe hos oss, må du være interessert i faget og lærevillig. Jeg er svært fornøyd med lærlingene vi har hatt så langt. Bygga er et firma som skal bygges fra “bunnen” og oppover, og lærlinger utgjør en viktig del av denne oppbyggingen.

Veien fremover

Paul Espen har også klare mål for fremtiden. Han mener at vekst i teknologi og kunnskap er noe av det viktigste Bygga kan bruke tiden på.

– Først og fremst håper jeg at vi fortsetter å være et fremtidsrettet foregangsfirma som tar i bruk nye teknologier. Jeg tenker ikke så mye på vekst i omsetning og inntekt, men målet er at vi også i fremtiden er et respektert firma, når det kommer til både kvalitet og samfunnsansvar. Håpet er selvfølgelig at enda flere skal ha Bygga i bakhodet når de trenger et godt og gjennomført arbeid, forteller Paul Espen.

Det er liten tvil om at han er en daglig leder med blikket vendt fremover. Han beskriver seg selv som en person som alltid har likt å tilegne seg kunnskap og å prøve nye ting. Bygga er derfor under stadig utvikling.

Hos oss i Bygga står slagordet “fagkunnskap i generasjoner” sentralt. Under tredje generasjon Bakkens ledelse vil kvaliteten fortsatt stå i sentrum hos oss.